Workshops en Agenda

Agenda voor het komende seizoen:

Vanwege de maatregelen die de overheid heeft ingesteld mbt de corona-crisis, zijn er bij Modevakschool Costa ook een aantal maatregelen ingesteld mbt de lessen die hier worden gegeven. Alle cursisten die lessen volgen bij Modevakschool Costa zijn via een mail op de hoogte gebracht van deze maatregelen.

Dit betekent niet dat Modevakschool Costa nu stilstaat of gesloten is, de lessen worden in aangepaste vorm aangeboden, dit alles binnen de maatregelen van de overheid en met uiterste zorg voor de veiligheid en gezondheid van alle cursisten.

Informatie over de lessen en/of aanmelden voor de lessen kan natuurlijk wel! Stuur dan via de contactpagina een mailtje, je krijgt altijd antwoord!

En we hopen natuurlijk dat deze crisis zo snel mogelijk weer voorbij is en iedereen weer over kan gaan tot de gewone dagelijkse gang van zaken!

Dit voorjaar zijn er al een aantal workshops geweest. Ook nieuwe workshops stonden klaar om ingepland te worden. Helaas staat de planning voor de workshops op dit moment stil vanwege de maatregelen die door de overheid zijn ingesteld mbt de corona-crisis. Tijdens workshops kunnen we de veiligheid en gezondheid van de deelnemers niet waarborgen. Zodra het weer mogelijk is, worden er nieuwe workshops op de agenda gezet, heb je je aangemeld, houd dan deze website in de gaten. Heb je je aangemeld voor een workshop, dan krijg je ook via de mail bericht wanneer er nieuwe data op de agenda komen.

Aanmelden voor workshops kan natuurlijk altijd!

 

Lockworkshop:

Data:

Voor de lockworkshop wordt regelmatig een nieuwe datum op de agenda gezet. Wil je ook meedoen met deze workshop? Meldt je dan aan, zodra er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een nieuwe datum gepland!

Tijdens deze workshop leer je alle geheimen van je lockmachine kennen en ga je met een duidelijk en uitgebreid naslagwerk weer naar huis. De kosten voor deze workshop zijn € 35,- incl. oefenmateriaal en werkboek.

Wil je ook een keer deze workshop volgen? Geef je dan op via email (op de contactpagina van deze website) of telefoon. Wacht niet te lang, de workshop is altijd snel volgeboekt!

 

* Workshop naai-etui maken:


etui maken workshopetui maken workshop 1

De workshop naai-etui maken is een dag-workshop, van 9.30-14.30 uur.

Datum: In te plannen bij voldoende aanmeldingen.

De kosten voor de workshop zijn € 40,-, incl. patroon en werkbeschrijving, excl. materiaal, incl. koffie/thee, zelf een lunchpakketje meenemen.

Deelname is definitief na aanbetaling van € 10,- (hierop is geen restitutie mogelijk) waarna je instructies voor de voorbereidingen krijgt. Aanmelden kan via de mail op de contactpagina.

 

* Workshop Boxershort(heren) maken:


workshop boxershort heren makenworkshop boxershort heren maken 1

In een dagdeel maak je zelf een boxershort. De workshop is incl. patroon in 6 maten (xs-xxl) met werkbeschrijving, excl. stof, garen en elastiek voor de taille. Kosten zijn € 30,-.

Datum: In te plannen bij voldoende aanmeldingen.

Het patroon voor de boxershorts krijg je bij de workshop, je neemt zelf een halve meter stof (katoenen tricot met elasthan), een meter elastiek en bijpassend garen mee. Er staan in het leslokaal voldoende naaimachines, maar je eigen machine meenemen mag ook.

Opgeven kan via de mail.

* Lingeriecursus:

Voor de lingeriecursus neem je je eigen naaimachine, naaigerei en een lunchpakketje mee.

Je maakt tijdens deze 2-daagse cursus een lingerieset, bestaande uit een slip en bh, op je eigen maten. Je leert hoe je zelf een slip tekent op je eigen maat en die maak je ook op de 1e dag. Op de 2e dag wordt de bh gemaakt, waarvoor je een patroon op maat krijgt, wat door mij wordt getekend.

De cursus is inclusief compleet materiaalpakket en uitgebreid werkboek, zodat je ook een handig naslagwerk hebt om zelf mee aan de slag te gaan na de cursus.

De kosten bedragen € 135,-, de cursus gaat door bij min. 3 deelnemers. Meer info/opgave via mail op de contactpagina van deze website.

* Workshop sjaal maken met soluvlies.
workshop sjaal maken met soluvliesworkshop sjaal maken met soluvlies 1

Voor wie niet wil/kan breien of haken. Maak mbv de naaimachine en allerlei leuk brei/haakgarens toch een mooie sjaal! bij voldoende aanmelding worden data in overleg ingepland, op vrijdagochtend/middag. Heb je zelf een groepje van min. 4 personen dan is een andere dag ook mogelijk. Kosten: € 35,- incl. materiaal en gebruik van de naaimachine!

Wil je op de hoogte worden gehouden van workshopdata dan kun je een mailtje sturen, dan krijg je bericht als er data worden vastgesteld.

 

De volgende workshops worden ingepland bij voldoende aanmeldingen, meer informatie en/of opgave via het mailadres op de homepagina van deze site. Een cursus/workshop kan in overleg ook op locatie worden gegeven, max. 1 uur rijden vanaf Leeuwarden. Je zorgt dan zelf voor een locatie en deelnemers.

Lockworkshop:

Om je lockmachine goed onder de knie te krijgen en alle mogelijkheden eruit te halen! In een dagdeel leer je je lockmachine goed kennen en ga je naar huis met een uitgebreid werkboek waar alle geleerde technieken in staan. Kosten: € 35,- incl. materiaal en werkboek.

Workshop (heren) boxershorts:

In 1 dagdeel leer je hoe je een herenboxershorts maakt. De workshop is incl. patroon en werkbeschrijving, excl. materiaal. De kosten zijn € 30,-.

Lingeriecursus:

2-daagse cursus waarin je een slip en bh leert maken op je eigen maten. Incl. werkboek en compleet materiaalpakket. Op vrijdag en/of zaterdag (in overleg) van 9.30-15.30 uur.