Workshops en Agenda

De agenda voor dit voorjaar:

De lessen van dit seizoen zijn in volle gang en worden gegeven totaan de zomervakantie, die start op 16 juli. In de zomervakantie worden er ook een aantal weken zomerlessen gegeven, het schema voor de zomerlessen hangt in het leslokaal. Cursisten van de Modevakschool hebben voorrang bij de inschrijving hiervoor.

Vakanties lopen zoveel mogelijk gelijk aan de basisscholen, na de zomer worden de lessen hervat op maandag 5 september.

Workshops kunnen voor de zomer nog worden ingepland bij voldoende aanmelding, dus wil je meedoen, meld je dan aan via het contactformulier!

Ook voor het volgen van de reguliere naai- en/of patroontekenlessen, of het volgen van de coupeuse-opleiding kun je een berichtje sturen via de contactpagina 

Lockworkshop:

Zaterdag, 9.30-13.00 (datum nader te bepalen)

De kosten bedragen € 39,50, incl oefenmateriaal en werkmap.

Bij de lockworkshop leer je heel goed je lockmachine kennen, je leert waar alle knoppen voor zijn, hoe je een rolzoom en een flatlock maakt, hoe je hoeken en rondingen naait en nog veel meer!

Er wordt binnenkort weer een nieuwe datum gepland, meld je op tijd aan om mee te doen!

 

Lingeriecursus:

2  Zaterdagen, 9.30 – 15.30 uur

Kosten € 165,- incl. materiaal en werkboek.

Tijdens de 2-daagse lingeriecursus teken en maak je op de 1e dag een slip op je eigen maten, de 2e dag maak je een bh waarvoor je een op maat gemaakt patroon krijgt.

 

Workshop naai-etui maken:

Zaterdag,  9.30 – 15.00 uur 

Kosten € 40,-, incl. patroon en werkbeschrijving, excl. materiaal, incl. koffie/thee, zelf een lunchpakketje meenemen.

Deelname is definitief na aanbetaling van € 10,- (hierop is geen restitutie mogelijk) waarna je instructies voor de voorbereidingen krijgt.

 

.Workshop Tas van oude spijkerbroeken: 

Zaterdag,   9.30 - 14.30 uur.

 

Kosten € 35,- incl. beschrijving, excl. materiaal.

Je maakt van oude spijkerbroeken een superleuke tas, met verschillende technieken.

NIEUW: Privélessen!

De mogelijkheid om privéles te volgen blijft bestaan, de kosten hiervoor zijn  30,- (miv september € 33,-) per heel uur voor 1 persoon. Deze lessen zijn uitsluitend in overleg en op afspraak. Je kunt hiervoor contact opnemen via het contactformulier van deze website.

 
AANBIEDING:
Bij het volgen van de workshop herenboxershorts maken, krijg je het patroon in maat XS-XXL bij de workshop.
Het patroon van de herenboxershorts is ook los te koop:
De prijs hiervoor is € 9,50.
Het patroon voor de boxershorts voor heren blijft als kooppatroon beschikbaar. Voorheen alleen te krijgen bij het volgen van een workshop maar nu ook los te koop.
Het patroon is in mt XS-XXL in 2 modelopties en met een goede, duidelijke werkbeschrijving.
Er is ook een fototutorial aan het patroon toegevoegd.
Wil je het patroon kopen, stuur dan een mailtje via de contactpagina voor de betalingsgegevens.
Na betaling krijg je het patroon via de mail toegestuurd.
Wil je het patroon liever per post ontvangen dan komt er €2,50 bij voor de verzendkosten (binnen Nederland), je krijgt dan het patroon en de standaard werkbeschrijving via de post, de fototutorial krijg je via de mail.
 

* Lockworkshop:

Voor de lockworkshop wordt regelmatig een nieuwe datum op de agenda gezet. Wil je ook meedoen met deze workshop? Meld je dan aan, zodra er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een nieuwe datum gepland!

Tijdens deze workshop leer je alle geheimen van je lockmachine kennen en ga je met een duidelijk en uitgebreid naslagwerk weer naar huis. De kosten voor deze workshop zijn € 39,50 incl. oefenmateriaal en werkboek.

Wil je ook een keer deze workshop volgen? Geef je dan op via email (op de contactpagina van deze website) of telefoon. Wacht niet te lang, de workshop is altijd snel volgeboekt!

 

* Workshop Tas van oude spijkerbroeken:

                                                                             

Tijdens deze workshop maak je van oude spijkerbroeken een superleuke tas, waarbij je o.a. verschillende applicatie-technieken leert!

De workshop is van 9.30 - 14.30 uur en de kosten voor de workshop zijn € 35,-

Je krijgt vantevoren een lijstje met benodigdheden en voorbereidingen voor deze workshop.

 

* Workshop naai-etui maken:


etui maken workshop      etui maken workshop 1

De workshop naai-etui maken is een dag-workshop, van 9.30-14.30 uur.

Datum: In te plannen bij voldoende aanmeldingen.

De kosten voor de workshop zijn € 40,-, incl. patroon en werkbeschrijving, excl. materiaal, incl. koffie/thee, zelf een lunchpakketje meenemen.

Deelname is definitief na aanbetaling van € 10,- (hierop is geen restitutie mogelijk) waarna je instructies voor de voorbereidingen krijgt. Aanmelden kan via de mail op de contactpagina.

 

* Workshop Boxershort(heren) maken:


          

In een dagdeel maak je zelf een boxershort. De workshop is incl. patroon in 6 maten (xs-xxl) met werkbeschrijving, excl. stof, garen en elastiek voor de taille. Kosten zijn € 35,-.

Datum: In te plannen bij voldoende aanmeldingen.

Het patroon voor de boxershorts krijg je bij de workshop, je neemt zelf een halve meter stof (katoenen tricot met elasthan), een meter elastiek en bijpassend garen mee. Er staan in het leslokaal voldoende naaimachines, maar je eigen machine meenemen mag ook.

Ben je niet in de gelegenheid om deze workshop te volgen (bijv. vanwege reisafstand) dan is het ook mogelijk om het patroon los aan te schaffen voor € 9,50, als pdf. Hiervoor kun je ook een mailtje sturen via de contactpagina.

Opgeven voor de workshop kan ook via de mail.

* Lingeriecursus:

Naai-ervaring vereist!

Voor de lingeriecursus neem je je eigen naaimachine, naaigerei en een lunchpakketje mee.

Je maakt tijdens deze 2-daagse cursus een lingerieset, bestaande uit een slip en bh, op je eigen maten. Je leert hoe je zelf een slip tekent op je eigen maat en die maak je ook op de 1e dag. Op de 2e dag wordt de bh gemaakt, waarvoor je een patroon op maat krijgt, wat door mij wordt getekend.

De cursus is inclusief compleet materiaalpakket en uitgebreid werkboek, zodat je ook een handig naslagwerk hebt om zelf mee aan de slag te gaan na de cursus.

De kosten bedragen € 165,-, de cursus gaat door bij min. 4 deelnemers. Meer info/opgave via mail op de contactpagina van deze website.

Workshop basiskennis naaimachine: een nieuwe workshop in de maak!

Deze workshop is geschikt voor alle merken naaimachines en vooral bedoeld voor beginnende naaisters.Bij deze workshop leer je omgaan met je machine, o.a. waar alle knoppen voor zijn, inrijgen, welke steek bij welke stof etc etc.Kosten zijn € 37,50, incl materiaal, je gaat naar huis met een mooi naslagwerk!De workshop duurt 1 dagdeel.

Meer informatie of opgeven kan via het contactformulier van deze website.

Er worden regelmatig meer data ingepland voor workshops en cursussen, ook wordt er achter de schermen gewerkt aan het invullen van de ideeën voor nieuwe workshops. Zou je een workshop willen volgen, maar staat die niet aangeboden op de website? Tips en ideeën voor workshops zijn altijd welkom, bij voldoende belangstelling voor bepaalde onderwerpen kan er altijd worden nagedacht over de invulling van nieuwe workshops!

 

Een cursus/workshop kan in overleg ook op locatie worden gegeven, max. 1 uur rijden vanaf Leeuwarden. Je zorgt dan zelf voor een locatie en min. 5 deelnemers.