Workshops en Agenda

De agenda is voor de komende tijd even stop gezet door de maatregelen van de overheid.

Helaas zijn er bij Modevakschool Costa noodgedwongen de eerstkomende weken nog geen lessen, workshops en cursussen.

NIEUW: Privélessen!

Het lijkt er op dat het nog enige tijd kan duren voordat er weer reguliere lessen kunnen worden gegeven. Wil je daar niet op wachten dan is er de mogelijkheid om privéles te volgen, de kosten hiervoor zijn  30,- per heel uur voor 1 persoon. Deze lessen zijn uitsluitend in overleg en op afspraak. Je kunt hiervoor contact opnemen via het contactformulier van deze website.

Voor de cursisten van Modevakschool Costa worden er nu online patroontekenlessen verzorgd, in deze lessen werken we met de lesboeken van de MVNN.

De cursisten van Modevakschool Costa kunnen bij vragen uiteraard altijd een mailtje of appje sturen en voor degenen die met de opleiding/patroontekenen bezig zijn kan er op afspraak huiswerk/tekeningen worden nagekeken. Natuurlijk met inachtneming van de voorschriften/maatregelen zoals die door de overheid zijn aangegeven.

Zodra het weer mag en kan worden de lessen, workshops en cursussen opgestart, we hopen dat dat niet al te lang gaat duren, maar voor dit moment is het helaas even niet anders.
Hopelijk snel tot ziens!
 
AANBIEDING:
Omdat er de komende weken nog geen lessen en workshops zijn is het patroon van de herenboxershorts los te koop:
De prijs is € 9,50.
Vanaf nu is het patroon voor de boxershorts voor heren als kooppatroon beschikbaar. Voorheen alleen te krijgen bij het volgen van een workshop maar nu ook lost te koop.
Het patroon komt in mt XS-XXL in 2 modelopties en met een goede, duidelijke werkbeschrijving.
Er is ook een fototutorial aan het patroon toegevoegd.
Wil je het patroon kopen, stuur dan een mailtje via de contactpagina voor de betalingsgegevens.
Na betaling krijg je het patroon via de mail toegestuurd.
Wil je het patroon liever per post ontvangen dan komt er €2,50 bij voor de verzendkosten (binnen Nederland), je krijgt dan het patroon en de standaard werkbeschrijving via de post, de fototutorial krijg je via de mail.
 

Data: 

Voor de lockworkshop wordt regelmatig een nieuwe datum op de agenda gezet. Wil je ook meedoen met deze workshop? Meld je dan aan, zodra er voldoende aanmeldingen zijn wordt er een nieuwe datum gepland!

Tijdens deze workshop leer je alle geheimen van je lockmachine kennen en ga je met een duidelijk en uitgebreid naslagwerk weer naar huis. De kosten voor deze workshop zijn € 37,50 incl. oefenmateriaal en werkboek.

Wil je ook een keer deze workshop volgen? Geef je dan op via email (op de contactpagina van deze website) of telefoon. Wacht niet te lang, de workshop is altijd snel volgeboekt!

Workshop basiskennis naaimachine: een nieuwe workshop in de maak!

Deze workshop is geschikt voor alle merken naaimachines en vooral bedoeld voor beginnende naaisters.Bij deze workshop leer je omgaan met je machine, o.a. waar alle knoppen voor zijn, inrijgen, welke steek bij welke stof etc etc.Kosten zijn € 37,50, incl materiaal, je gaat naar huis met een mooi naslagwerk!De workshop duurt 1 dagdeel.

Meer informatie of opgeven kan via het contactformulier van deze website.

 

Er worden regelmatig meer data ingepland voor workshops en cursussen, ook wordt er achter de schermen gewerkt aan het invullen van de ideeën voor nieuwe workshops. Zou je een workshop willen volgen, maar staat die niet aangeboden op de website? Tips en ideeën voor workshops zijn altijd welkom, bij voldoende belangstelling voor bepaalde onderwerpen kan er altijd worden nagedacht over de invulling van nieuwe workshops!

Uiteraard worden de ontwikkelingen rondom de corona-crisis goed in de gaten gehouden en indien nodig worden er ook de nodige maatregelen genomen. Hopelijk is alles weer zoveel mogelijk normaal in het nieuwe seizoen!

Wil je lessen volgen, of een workshop of cursus? Of wil je informatie over de lessen/opleiding etc? Stuur gerust een mailtje via het contactformulier op deze website, we proberen (ook in de vakantie) je vragen zsm te beantwoorden!

 

* Workshop naai-etui maken:


etui maken workshopetui maken workshop 1

De workshop naai-etui maken is een dag-workshop, van 9.30-14.30 uur.

Datum: In te plannen bij voldoende aanmeldingen.

De kosten voor de workshop zijn € 40,-, incl. patroon en werkbeschrijving, excl. materiaal, incl. koffie/thee, zelf een lunchpakketje meenemen.

Deelname is definitief na aanbetaling van € 10,- (hierop is geen restitutie mogelijk) waarna je instructies voor de voorbereidingen krijgt. Aanmelden kan via de mail op de contactpagina.

 

* Workshop Boxershort(heren) maken:


workshop boxershort heren makenworkshop boxershort heren maken 1

In een dagdeel maak je zelf een boxershort. De workshop is incl. patroon in 6 maten (xs-xxl) met werkbeschrijving, excl. stof, garen en elastiek voor de taille. Kosten zijn € 32,50.

Datum: In te plannen bij voldoende aanmeldingen.

Het patroon voor de boxershorts krijg je bij de workshop, je neemt zelf een halve meter stof (katoenen tricot met elasthan), een meter elastiek en bijpassend garen mee. Er staan in het leslokaal voldoende naaimachines, maar je eigen machine meenemen mag ook.

Ben je niet in de gelegenheid om deze workshop te volgen (bijv. vanwege reisafstand) dan is het ook mogelijk om het patroon los aan te schaffen voor € 9,50, als pdf. Hiervoor kun je ook een mailtje sturen via de contactpagina.

Opgeven voor de workshop kan ook via de mail.

* Lingeriecursus:

Voor de lingeriecursus neem je je eigen naaimachine, naaigerei en een lunchpakketje mee.

Je maakt tijdens deze 2-daagse cursus een lingerieset, bestaande uit een slip en bh, op je eigen maten. Je leert hoe je zelf een slip tekent op je eigen maat en die maak je ook op de 1e dag. Op de 2e dag wordt de bh gemaakt, waarvoor je een patroon op maat krijgt, wat door mij wordt getekend.

De cursus is inclusief compleet materiaalpakket en uitgebreid werkboek, zodat je ook een handig naslagwerk hebt om zelf mee aan de slag te gaan na de cursus.

De kosten bedragen € 140,-, de cursus gaat door bij min. 3 deelnemers. Meer info/opgave via mail op de contactpagina van deze website.

* Workshop sjaal maken met soluvlies.
workshop sjaal maken met soluvliesworkshop sjaal maken met soluvlies 1

Voor wie niet wil/kan breien of haken. Maak mbv de naaimachine en allerlei leuk brei/haakgarens toch een mooie sjaal! bij voldoende aanmelding worden data in overleg ingepland, op vrijdagochtend/middag. Heb je zelf een groepje van min. 4 personen dan is een andere dag ook mogelijk. Kosten: € 35,- incl. materiaal en gebruik van de naaimachine!

Wil je op de hoogte worden gehouden van workshopdata dan kun je een mailtje sturen, dan krijg je bericht als er data worden vastgesteld.

 

Een cursus/workshop kan in overleg ook op locatie worden gegeven, max. 1 uur rijden vanaf Leeuwarden. Je zorgt dan zelf voor een locatie en deelnemers.

 

De volgende workshops worden ingepland bij voldoende aanmeldingen, meer informatie en/of opgave via het mailadres op de homepagina van deze site: 

Workshop basiskennis naaimachine:

Deze workshop is geschikt voor alle merken naaimachines en vooral bedoeld voor beginnende naaisters.Bij deze workshop leer je omgaan met je machine, o.a. waar alle knoppen voor zijn, inrijgen, welke steek bij welke stof etc etc.
Kosten zijn € 37,50, incl materiaal, je gaat naar huis met een mooi naslagwerk!
De workshop duurt 1 dagdeel.
 

Lockworkshop:

Om je lockmachine goed onder de knie te krijgen en alle mogelijkheden eruit te halen! In een dagdeel leer je je lockmachine goed kennen en ga je naar huis met een uitgebreid werkboek waar alle geleerde technieken in staan. Kosten: € 37,50 incl. materiaal en werkboek. De workshop duurt 1 dagdeel.

Workshop (heren) boxershorts:

In 1 dagdeel leer je hoe je een herenboxershorts maakt. De workshop is incl. patroon en werkbeschrijving, excl. materiaal. De kosten zijn € 32,50.

Lingeriecursus:

2-daagse cursus waarin je een slip en bh leert maken op je eigen maten. Incl. werkboek en compleet materiaalpakket. Op vrijdag en/of zaterdag (in overleg) van 9.30-15.30 uur.