Agenda voor het komende seizoen:


* LOCKWORKSHOP:

UPDATE: De laatste workshops waren weer een groot succes!

Wil je deze workshop ook een keer volgen? Wacht niet te lang en geef je op via de mail!

Om je lockmachine goed te leren kennen en er meer uit te halen dan alleen maar recht naaien of afwerken, kun je deze workshop volgen. Je leert o.a. waar alle knoppen voor zijn en welke instellingen het beste zijn bij iedere stof. Verder leer je ook wat de beste instellingen zijn voor het maken van een rolzoom, een flatlocksteek, hoe je kunt rimpelen met je lockmachine, etc.

De kosten bedragen € 35,-, je krijgt dan bij de workshop een uitgebreide werkmap waar je alle voorbeelden en oefenlapjes (ook inbegrepen bij de workshop) in kunt doen, dan heb je altijd een mooi naslagwerk bij je lockmachine.

 

* EXAMEN:

Het laatste examen eind maart is met goed gevolg afgelegd door de cursisten van Modevakschool Costa. Zij zijn allemaal met een diploma en een mooie cijferlijst naar huis gegaan!

 

* WORKSHOP BOXERSHORT (HEREN) MAKEN:

Zaterdag 12 mei van 9.30-12.00 uur is de workshop boxershorts maken. De kosten bedragen € 30,-, incl. patroon in de maten XS-XXL en een duidelijke werkbeschrijving. Zelf meenemen: 0,5m katoenen tricot, 1m zacht elastiek voor de taille en bijpassend garen. Bij voorkeur ook je eigen naaimachine meenemen maar lukt dit niet dan staan er in het leslokaal ook naaimachines waar gebruik van kan worden gemaakt.

 

 

* LINGERIECURSUS:

 

2 zaterdagen

Voor de lingeriecursus neem je je eigen naaimachine en naaigerei en een lunchpakketje mee.

Je maakt tijdens deze 2-daagse cursus een lingerieset, bestaande uit een slip en bh, op je eigen maten. Je leert hoe je zelf een slip tekent op je eigen maat en die maak je ook op de 1e dag. Op de 2e dag wordt de bh gemaakt, waarvoor je een patroon op maat krijgt, wat door mij wordt getekend.

De cursus is inclusief compleet materiaalpakket en uitgebreid werkboek, zodat je ook een handig naslagwerk hebt om zelf mee aan de slag te gaan na de cursus.

De kosten bedragen € 130,-, de cursus gaat door bij min. 3 deelnemers. Meer info/opgave via de mail.

 

* Workshop BOXERSHORT(heren) maken.

 

In een dagdeel maak je zelf een boxershort. De workshop is incl. patroon in 6 maten (xs-xxl) met werkbeschrijving, excl. stof, garen en elastiek voor de taille. Kosten zijn € 30,-.

Geplande data:

Bij voldoende aanmeldingen worden er nieuwe data gepland.

Opgeven kan via het de mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.


 

 

* TER ORIËNTATIE:                         


zijn er mensen in Friesland en dan met name omgeving Leeuwarden die graag willen deelnemen aan een quiltbee of quiltmiddag oid?

Alle soorten/manieren van quilten zijn welkom. Er wordt dan geen les gegeven maar er is wel voldoende kennis aanwezig om je op weg te helpen als je hulp nodig hebt. De bijeenkomst zou dan op een dinsdag of donderdagmiddag zijn van 13.30-16.00 uur.
Locatie is bij Modevakschool Costa in Leeuwarden.
Datum kan in overleg, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
(Max. 8 deelnemers.)
Kosten bedragen €8,- incl. koffie/thee.
Er kan gebruik worden gemaakt van de aanwezige naaimachines
.:


Aanmelden kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 


* Workshop sjaal maken met soluvlies. 

Voor wie niet wil/kan breien of haken. Maak mbv de naaimachine en allerlei leuk brei/haakgarens toch een mooie sjaal! bij voldoende aanmelding worden data in overleg ingepland, op vrijdagochtend/middag. Heb je zelf een groepje van min. 4 personen dan is een andere dag ook mogelijk. Kosten: € 32,50 incl. materiaal en gebruik van de naaimachine!


Wil je op de hoogte worden gehouden van workshopdata dan kun je een mailtje sturen, dan krijg je bericht als er data worden vastgesteld.

 

De volgende workshops worden ingepland bij voldoende aanmeldingen, meer informatie en/of opgave via het contactformulier op deze site.

 

Lockworkshop:

Om je lockmachine goed onder de knie te krijgen en alle mogelijkheden eruit te halen! In een dagdeel leer je je lockmachine goed kennen en ga je naar huis met een uitgebreid werkboek waar alle geleerde technieken in staan. Kosten: € 35,- incl. materiaal en werkboek.

 

Lingeriecursus:

2-daagse cursus waarin je een slip en bh leert maken op je eigen maten. Incl. werkboek en compleet materiaalpakket. Op vrijdag en/of zaterdag (in overleg) van 9.30-15.30 uur.