Agenda voor het komende seizoen:

Dit seizoen loopt al weer een paar maanden en de eerste workshops en cursussen zijn achter de rug.

 

In de drukke decembermaand worden geen workshops gepland, veel mensen zijn natuurlijk druk met de feestdagen die voor de deur staan!

Maar dat wil niet zeggen dat er niets meer wordt georganiseerd!

 

Om te beginnen gaat er in de maand januari een nieuwe lesgroep van start:

 

De 1e lesdag van deze groep is op maandag 8 januari 2018 de lestijd van deze nieuwe groep is op de middag, van 13.00-15.00 uur.

 

Er zijn al een aantal aanmeldingen hiervoor, dus wil je meedoen met deze groep, meld je dan snel aan: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (of via het contactformulier).

 

Verder worden in het nieuwe jaar natuurlijk weer diverse workshops gepland, zoals de LOCKWORKSHOP, de workshop BOXERSHORT maken en de LINGERIECURSUS.

Data hiervoor worden in het begin van het nieuwe jaar bekend gemaakt, die plaats ik op de website en ook op de facebookpagina van Modevakschool Costa, dus houd beide in de gaten.

 

* LOCKWORKSHOP:

Om je lockmachine goed te leren kennen en er meer uit te halen dan alleen maar recht naaien of afwerken, kun je deze workshop volgen. Je leert o.a. waar alle knoppen voor zijn en welke instellingen het beste zijn bij iedere stof. Verder leer je ook wat de beste instellingen zijn voor het maken van een rolzoom, een flatlocksteek, hoe je kunt rimpelen met je lockmachine, etc.

De kosten bedragen € 35,-, je krijgt dan bij de workshop een uitgebreide werkmap waar je alle voorbeelden en oefenlapjes (ook inbegrepen bij de workshop) in kunt doen, dan heb je altijd een mooi naslagwerk bij je lockmachine.

 

* LINGERIECURSUS:

 

2 zaterdagen

Voor de lingeriecursus neem je je eigen naaimachine en naaigerei en een lunchpakketje mee.

Je maakt tijdens deze 2-daagse cursus een lingerieset, bestaande uit een slip en bh, op je eigen maten. Je leert hoe je zelf een slip tekent op je eigen maat en die maak je ook op de 1e dag. Op de 2e dag wordt de bh gemaakt, waarvoor je een patroon op maat krijgt, wat door mij wordt getekend.

De cursus is inclusief compleet materiaalpakket en uitgebreid werkboek, zodat je ook een handig naslagwerk hebt om zelf mee aan de slag te gaan na de cursus.

De kosten bedragen € 130,-, de cursus gaat door bij min. 3 deelnemers. Meer info/opgave via de mail.

 

* Workshop BOXERSHORT(heren) maken.

 

In een dagdeel maak je zelf een boxershort. De workshop is incl. patroon in 6 maten (xs-xxl) met werkbeschrijving, excl. stof, garen en elastiek voor de taille. Kosten zijn € 30,-.

Geplande data:

Bij voldoende aanmeldingen worden er nieuwe data gepland.

Opgeven kan via het contactformulier op deze site.


* Examen: dinsdag 27 maart 2018

 

In januari kunnen de kandidaten voor het examen voor verschillende onderdelen van de coupeuse-opleiding zich weer opgeven. Informatie hierover wordt na de vakantie op het informatiebord in het leslokaal vermeld.

Aan het eind van de examendag krijgen de kandidaten meteen de uitslag, dus geen wekenlange spanning over het resultaat!


 

* TER ORIËNTATIE:                         


zijn er mensen in Friesland en dan met name omgeving Leeuwarden die graag willen deelnemen aan een quiltbee of quiltmiddag oid?

Alle soorten/manieren van quilten zijn welkom. Er wordt dan geen les gegeven maar er is wel voldoende kennis aanwezig om je op weg te helpen als je hulp nodig hebt. De bijeenkomst zou dan op een dinsdag of donderdagmiddag zijn van 13.30-16.00 uur.
Locatie is bij Modevakschool Costa in Leeuwarden.
Datum kan in overleg, afhankelijk van het aantal aanmeldingen.
(Max. 8 deelnemers.)
Kosten bedragen €8,- incl. koffie/thee.
Er kan gebruik worden gemaakt van de aanwezige naaimachines
.:


Aanmelden kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 

 


* Workshop sjaal maken met soluvlies. 

Voor wie niet wil/kan breien of haken. Maak mbv de naaimachine en allerlei leuk brei/haakgarens toch een mooie sjaal! bij voldoende aanmelding worden data in overleg ingepland, op vrijdagochtend/middag. Heb je zelf een groepje van min. 4 personen dan is een andere dag ook mogelijk. Kosten: € 32,50 incl. materiaal en gebruik van de naaimachine!


Wil je op de hoogte worden gehouden van workshopdata dan kun je een mailtje sturen, dan krijg je bericht als er data worden vastgesteld.

 

De volgende workshops worden ingepland bij voldoende aanmeldingen, meer informatie en/of opgave via het contactformulier op deze site.

 

Lockworkshop:

Om je lockmachine goed onder de knie te krijgen en alle mogelijkheden eruit te halen! In een dagdeel leer je je lockmachine goed kennen en ga je naar huis met een uitgebreid werkboek waar alle geleerde technieken in staan. Kosten: € 35,- incl. materiaal en werkboek.

 

Lingeriecursus:

2-daagse cursus waarin je een slip en bh leert maken op je eigen maten. Incl. werkboek en compleet materiaalpakket. Op vrijdag en/of zaterdag (in overleg) van 9.30-15.30 uur.

 

Workshop zakken maken 1.

Vind je zakken lastig om te maken en sla je ze over? Met de opgedane kennis uit deze workshop draai je je hand niet meer om voor een leuke zak op je broek, blouse, overhemd of jas!

Workshop zakken maken 1: 1 dagdeel, op vrijdag, andere dag mogelijk in overleg en bij voldoende aanmelding.

 

Workshop zakken maken 2.

In de vervolgworkshop leer je de moeilijkere zakken, zoals o.a. enkel- en dubbelvoudige paspelzak, paspelzak met klep en met rits, harmonicazak, blaasbalgzak.

 

Workshop ritsen inzetten.

Je leert verschillende manieren om een rits in te zetten, zoals o.a. een verdekte rits, een blinde rits en een herenrits.

 

Workshop (spijker)broek maken.

Hoe zet je nu precies de zakken erin? Hoe maak je een nette gulpsluiting? En hoe zorg je dat de tailleband er perfect op zit? Ontdek de ins en outs!

Workshop (spijker)broek maken: 1 dag, van 9.30 - 15.00 uur, op vrijdag of zaterdag datum in overleg en bij voldoende aanmelding.

Kosten € 37,50 incl. werkbeschrijving, excl. materiaal. Van te voren knip je thuis alle patroondelen, voor meer informatie kun je een mailtje sturen via de contactpagina.